Студентка се оплаквала от изключително силна умора и трудност при ходене.

...
Студентка се оплаквала от изключително силна умора и трудност при ходене.
Коментари Харесай

Лекари отпратили студентка като й казали, че умората й се дължи на стрес от изпити. Оказало се, че момичето страда от смъртоносна болест

Студентка се оплаквала от извънредно мощна отмалялост и компликация при вървене. 22-годишната Шарлот Карни от Нортуич обяснила на лекарите, че спи по 20 часа дневно, задъхва се и е непрекъснато изтощена. Страданията й траяли пет години, до предходната, когато се оказало, че тя се нуждае от незабавна трансплантация на сърце. Допреди това лекарите й казвали, че положението й евентуално се дължи на стрес от изпити. В началото Шарлот си мислела, че просто е по-мързелива и обича да поспива, само че положението й стигнало до там, че й е било мъчно да стои будна повече от 3-4 часа, оповестява dailymail.co.uk.

``
реклама

Миналата година тя е диагностицирана със смъртоносната рестриктивна кардиомиопатия, при която сърцето не се изпълва вярно с кръв. Дали и 20% късмет да доживее още 2 години без трансплантация на сърце. За благополучие лекарите намерили подобаващ донор единствено 3 седмици по-късно и пролетта миналата година тя получила ново сърце.



След шест дни в кома и четири седмици в болничното заведение след интервенцията, Шарлот към този момент е задоволително добре да приключи образованието си. Тя се усеща по-енергична от всеки път, не й се постанова да прави по няколко дремки дневно.

" Дори и приятелите ми ми споделят, че към този момент имам розов цвят на кожата. Благодарна съм на фамилията на донора ми. Сега започнах последната си година в университета, уча правосъдна логика на психиката и наказателно правораздаване и ще съумея да завърша ", споделя тя.

Превод: " Петел ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР